SVOBODA

Ahoj, dneska bych chtěla napsat něco málo o tom co se děje v posledních týdnech na Slovensku a v Česku. Ano ja vím že je toho všude plno ale ráda bych vám sdělila svůj názor na věc. Názor člověka kterej se do politických záležitostí zas tak moc nežene ale má přeci jen nějakej názor.
   První věc která mi přijde totálně nepochopitelná je že premiérem naší země může být trestně stíhaný člověk, který v minulosti spolupracoval s StB a nyní ničí náš stát. Samozřejmě je potřeba poznamenat že velká většina lidí si ho zvolila a je přesvědčena o tom, že nic špatného neudělal a ani nedělá. Jenže i velká část z nás si tohle nemyslí a nesouhlasí s tím aby byl v politice. V několika posledních týdnech máme možnost podepsat petici MILION CHVILEK ( https://milionchvilek.cz ) která se snaží o rezignaci Babiše. Takže prosím pokud jsi tak ještě neudělal taky se podepiš.
   Další věcí kterou bych tady chtěla napsat je to co oběhlo snad celý svět. Mladý člověk který ukazoval světu to o čem ostatní mlčeli byl spolu se svojí přítelkyní zavražděn italskou mafií. Jednoduše řečeno někomu se nelíbilo to co zveřejňoval. Bohužel s vraždou byl podezřele propojen slovenský premiér Fico a (ted' už bývalý) ministr vnitra Kliňák. A to způsobilo obrovské demonstrace po celém Slovensku a Česku. Studenti,učitelé a ostatní občané vycházejí do ulic a bojují ZA SLUŠNÉ SLOVENSKO ( https://zaslusneslovensko.sk ) .
   Přijde mi neuvěřitelný jak všude slyšíme o tom jakou máme svobodu slova, že žijeme v demokratickém státu, ale když někdo zveřejní něco co se někomu nehodí svoboda jde stranou. Musíme si uvědomit jakou máme sílu, kolik nás je a co všechno můžeme dokázat když se spojíme a budeme bojovat za dobrou věc. Prosím vy všichni co můžete jděte v pátek do ulic. To co teď uděláme se promítne v naší budoucnosti. Možná konečně budeme žít ve státu který povedou slušní lidé a ne podvodníci. Berme jejich smrt jako událost která nám naznačuje že musíme začít něco dělat a ponaučit se.


Komentáře

Oblíbené příspěvky